Ingredients:
- Olives
- Sal de cuina
- Farigola, sajolida, all, o les herbes aromàtiques que desitgem
- Oli d’oliva
Es cullen les olives i es classifiquen segons el tipus d’oliva i la maduresa que tingui.
Es renten bé i es posen en un recipient ple d’aigua. Les tindrem en aigua duran 15 dies. Canviarem l’aigua cada dia.
Passats els 15 dies, les posarem en els pots definitius, juntament amb les herbes aromàtiques. Omplirem els pots d’aigua i posarem una cullarada de sal de cuina a cada pot (estic parlant de pots de 1/2 litre aprox). Cobrim la part superior del pot amb oli d’oliva, per evitar que es floreixi la conserva (es tracta de que l’aire no toqui l’aigua de les olives).
Ho deixem reposar 30 dies. A partir del dia 30 provem les olives. Si encara són amargants, llavors les deixem 30 dies més (depèn de les olives). Si quan les provem ja estan bé, ja es poden consumir tranquilament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada