Foto: JAUME .(Àlies Neva)
INGREDIENTS
- Peus de porc, 1 per persona, tallats per la meitat.
- Naps de ca la Quima. (Són naps negres o de Puigcerdà).
- Sofregit: Ceba i tomàquets.
- Picada: all, julivert i ametlles picades de Cal Pairó.
Rentar els naps, pelar-los i posar-los a bullir amb aigua i sal.
Un cop freds i eixuts, enfarinar-los i fregir-los amb oli.
Reservar. (Vigila que ningú en piqui cap.....)
ELABORACIÓ DELS PEUS
Bullir els peus de porc, segons instruccions de la Quima. També, es poden comprar ja cuits, cosa que agilitza l'elaboració. Tot i així, va molt bé, tenir l'aigua de bullir, ja que té la gelatina que ajuda molt en la salsa final. Resumint, es poden comprar cuits, i un el fas bullir amb una mica d'aigua i així tindràs el suc. Fregir-los amb una mica de farina.
Fins aquí fàcil!!!
En una cassola, paella, o estri més modern. Sofregir lentament la ceba i el tomàquet. Vigila que no es cremi, a foc lent.
Ara, un cop sofregit, cal passar la salsa pel passa puré. Potser no en tens a casa, és un bon moment per anar a buscar el de la tia Rosita.
Posar els peus en una plata al forn. Incorporar la salsa del sofregit del passapuré amb una mica de l'aigua de bullir el peu.
Posar la picada d'all i julivert i l'ametlla picada per sobre i gratinar al forn suaument, sino es cremarà la picada. Posar una mica per sobre el suc i que no quedi molt eixut. Afegir els naps fregits.
SORT!!!!
Et deixo receptes molt similars:
Actualitzem foto dels peus de Tot Sants 2021 dw la Manolita.
El Joan segur que dirà: IMPRESIONANTE!!!!!!!!!
ResponElimina