Nano,
tinc molts records dels estius a Vilanova, quan erem nens i joves.
recordo les partides i campionats interminables de Ping-pog, les excursions pels voltants del Sellec i Santa Quitèria (amb els teus consells de que cal fer coixí), les cantades a Santa Quitèria, les banyades d'estiu a la piscina, els balls a la Festa Major, la teva etapa de firaire venent tendes, les sobretaules a can Rodes, Alella i Barcelona amb els nostres pares i germans, o les trepitjades de raïm.
Quins grans moments els estius a Vilanova, acompanyant-te a tu i els teus germans en les lectures silencioses de després de menjar, o la visita del barber, el bestiar de Can Rodes (les vaques i el toro, el porcs, les gallines, els conills), o les xerrades de tots al jardí.
Vaja que de records en tinc molts, però com que volem compartir amb tu records de receptes que hem fet plegats, tinc molt a la memòria les sardines en escabetx de la teva Iaia Pepita.
Les anirem compartint tots junts moltes vegades més.
el teu gran amic que t'estima, Joan Roig.
SARDINES EN ESCABETX DE LA IAIA PEPITA
Aquestes sardines les farem un dia abans.
Netejarem les sardines, i en treure'm el cap i la tripa, les deixarem ben netes.
Les salarem i les enfarinarem.
Si l'oli no ha quedat molt brut, fregirem seguidament una cabeça d'all i una mica de pebre vermell de la Vera.
A aquest oli, hi afegirem unes branquetes de llorer i farigola, una mica de vi blanc i una mica de vinagre blanc (no gaire vinagre que a mi no m'agrada), i afegirem un polsim de sal.
Posarem les sardines en una safata i les deixarem amb el suquet a la nevera durant un dia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada